De fijnste leerplek voor MBO-leerlingen

Als je een BBL-opleiding volgt, werk je én leer je. Je bent dus leerling en werknemer tegelijk, vanaf de eerste dag. En dat vraagt nogal wat van je. Ruim 30.000 MBO-leerlingen stoppen dan ook jaarlijks met hun MBO-opleiding. Maar niet bij GO-college. Door onze persoonlijke, flexibele aanpak realiseren wij namelijk de beste klik tussen jou, ons en je leerwerkbedrijf. Zodat jouw BBL-opleiding haalbaar wordt, maar ook zodat je goed op je plek zit. Werken en leren mag leuk zijn, toch? Zo word je wat ons betreft ook de beste monteur in de elektrotechniek, werktuigbouwkunde of installatietechniek.

5 redenen voor een fijne leerwerkplek

Een leerwerkplek waar jij goed past, vinden we bij GO-college niet alleen vanzelfsprekend, maar ook essentieel in het succesvol afronden van jouw technische MBO-opleiding. En daar hebben we zo onze redenen voor:

  1. Wanneer je je goed voelt op je leerwerkplek, ben je over het algemeen productiever en draag je beter bij aan de doelen van jouw leerwerkbedrijf.
  2. Een fijne werksfeer bevordert samenwerking én relaties. In je leerwerkplek doe je dan ook al snel waardevolle contacten op en werk je met elkáár aan de techniek van morgen.
  3. Als je op een fijne plek zit, is dat beter voor je gezondheid. Niemand zit te wachten op stress, ontevredenheid of negatieve emoties op zijn werk.
  4. De beste klik bevordert ook je persoonlijke groei en motivatie. Je kan je bij je leerwerkbedrijf dat ook vaak verder ontwikkelen of specialiseren.
  5. We zien ook dat leerlingen vaak in dienst blijven bij hun leerwerkplek, omdat de relatie en prestaties goed zijn. Jouw leerwerkbedrijf kan dus zomaar eens jouw toekomstig werkgever zijn!

Geen eenheidsworst

GO-college is de persoonlijkste technisch MBO-opleider. Daar waar je bij andere, grote MBO-opleiders misschien al gauw opgaat in de massa, kennen we onze leerlingen en hun verhalen. Stuk voor stuk. Die kleinschaligheid maakt dan ook dat we je het allerbeste kunnen begeleiden. We kijken met je mee in wat je kunt, wat belangrijk is voor je en waar je naartoe wil groeien. Daarom zitten we bijvoorbeeld iedere 6 weken met jou en je leerwerkbedrijf om tafel, om te bespreken hoe het gaat.

 

“GO-college is klein en erg gericht. Dat sprak me meteen aan. Ik heb ook bij grotere opleiders opleidingen gevolgd, maar ik was altijd een nummer en niemand kende me bij naam. Bij GO kennen ze niet alleen mijn naam, maar ook mijn karakter en mijn verhaal.”

Bekijk het hele verhaal van Anouk

Minimaal 300  BBL-lesuren? Bij GO doen we het nét even anders.

In iedere BBL-opleiding in Nederland ben je verplicht jaarlijks aan de ‘urennormen BBL’ te voldoen. Bij GO houden we ons daar wel én niet aan. Want wij bieden je, met 8 uur per week en 45 lesweken per jaar, 360 schooluren, in plaats van de 200 die zijn voorgeschreven. Maar, omdat onze opleidingen helemaal samengesteld worden op wie jij bent , kan je ook méér uren naar school. En daarmee ben je dus ook eerder toe aan je examen en rond je je opleiding eerder dan gemiddeld af. Dat is echt uniek in Nederland.

Medewerkers in plaats van leerlingen

Ja, we spreken in onze teksten wel van leerlingen. Maar eigenlijk denken we er anders over. Voor ons ben je namelijk direct een volwaardig medewerker . Natuurlijk moet je nog heel wat leren aan het begin van je opleiding; daarom zit je er ook. Maar je zit er ook omdat wij en je leerwerkbedrijf geloof in je hebben. Bij ons ben je dus eigenlijk geen leerling, maar medewerker.

 

“Ik leer van collega-monteurs in de praktijk. En vlak daarna leer ik de theorie via mijn opleiding bij het GO College. Het klinkt misschien gek, maar dus eerst de praktijk en dán de theorie”

Bekijk het hele verhaal van Giovani

 

Wil je ook zeker weten dat je goed op je plek komt? Met persoonlijke begeleiding, een flexibele lesprogramma waarbij je start en examen doet wanneer jij wilt, het praktijkgerichte opleiden, en locaties te Delfgauw en Oude-Tonge, is GO-college de MBO-opleider voor de regio  We maken persoonlijk kennis met je en bespreken de mogelijkheden. Neem contact op.

GO-college is de particuliere techniekopleider waar je jouw MBO-3 of MBO-4 opleiding op je eigen tempo volgt. Wij geloven dat vakgericht opleiden alleen in samenwerking kan en dus leer je van ons én je leerwerkbedrijf. Persoonlijke begeleiding is bij ons geen woord, maar een belofte en versterkt jouw waarde in de praktijk.