Een BBL-opleiding volgen zonder tijdsverlies? Zo doe je dat!

Na het starten van zijn opleiding tot Eerste Monteur (MBO-3) aan het Zadkine College in Den Haag, ondervindt Giovani al snel moeilijkheden bij het vinden van een geschikte stageplek. Ondanks zijn inzet en vastberadenheid lukt het hem niet om een stageplek dichtbij huis te vinden. Deze tegenslag heeft een negatieve invloed op zijn motivatie en Giovani besluit zijn opleiding stop te zetten. Daarmee verliest hij kostbare jaren in zijn toekomstige carrière als eerste monteur elektrotechnische installaties woning en utiliteit. Via een omweg komt hij bij GO-college uit en volgt daar succesvol zijn opleiding.

Vastgelopen en toch in no time naar een diploma

Het verhaal van Giovani staat niet op zichzelf. Jaarlijks stoppen 30.000 MBO-leerlingen met hun opleiding. Bij GO-college vinden we dat onnodig. Met fatsoenlijke, menselijke begeleiding, helpen we leerlingen van de techniek opleidingen elektrotechniek, installatietechniek en werktuigbouwkunde naar zelfstandigheid. Meestal halen zij het diploma in de helft van de tijd ten opzichte van reguliere opleiders!

Dit komt mede door de volgorde van leren die perfect aansluit bij de persoonlijke behoefte van leerlingen. Zo krijgt Giovani de kans om eerst in de praktijk te leren van ervaren collega-monteurs en vervolgens de theoretische kennis op te doen tijdens zijn opleiding installatietechniek. De combinatie van een gezin, werken en leren is weliswaar pittig: Giovani is duidelijk over wat het hem brengt:

 

Bij Zadkine werd alles alleen maar uitgelegd… en uitgelegd… en uitgelegd. Je mist dan de praktijk en bent helemaal niet zelfstandig. Nu, doordat ik in de praktijk leer, ben ik veel zelfstandiger.”

Bekijk het hele verhaal van Giovani

Ieder moment van het jaar starten

Bij GO-college, met locaties te Oude-Tonge en Delfgauw, worden bbl-opleidingen MBO-3 en MBO-4 aangeboden in elektrotechniek, installatietechniek en werktuigbouwkunde. Leerlingen kunnen bij ons ieder moment van het jaar starten. Door de flexibele indeling van het lesprogramma, gaan persoonlijk opleiden en een hoge kwaliteitsstandaard samen. Bij GO-college is dan ook alle ruimte om te kijken naar wat nodig is voor de leerling, leerwerkbedrijf en het werkveld.

Flexibel opleiden zonder kwaliteitsverlies

Een tiental vakcoaches met ruime en actieve ervaring in de praktijk, begeleiden je 1 dag per week of twee avonden. De overige 4 dagen ga je aan de slag bij je leerwerkbedrijf. Dat stelt ons in staat om praktijkgericht op te leiden, maar ook om vinger aan de pols te houden. Leerlingen zijn bij ons vanaf dag 1 verantwoordelijk voor het succes van hun opleiding namelijk. Daardoor ken je de waarde van je opleiding en vind je de motivatie voor het behalen van je diploma.

Ruim 60 leerwerkbedrijven in de regio

GO-college werkt samen met ruim 60 bedrijven in de regio. Hierdoor ben je vrijwel direct zeker van een leerwerkplek en loop je niet uit. Samen met de leerwerkbedrijven en de leerlingen bespreken we iedere 6 weken de voortgang van de samenwerking. Zo begeleiden we leerlingen in no time naar een diploma. Wil je weten welke bedrijven je graag verwelkomen? Maak kennis via deze link!

 

“GO-college is klein en erg gericht. Dat sprak me meteen aan. Ik heb ook bij grotere opleiders opleidingen gevolgd, maar ik was altijd een nummer en niemand kende me bij naam. Bij GO kennen ze niet alleen mijn naam, maar ook mijn karakter en mijn verhaal.”

Bekijk het hele verhaal van Anouk

 

Ben je dus op zoek naar een cursus of opleiding elektrotechniek, installatietechniek of werktuigbouwkunde? Zoek je een omscholing naar elektrotechniek of ben je op zoek naar een elektromonteur opleiding voor volwassenen?

Met ons succesvolle, flexibele lesprogramma en onze intensieve begeleiding zien we je graag terug in Oude-Tonge of Delfgauw. We maken persoonlijk kennis met je en bespreken de mogelijkheden. Neem contact op.

GO-college is de particuliere techniekopleider waar je jouw MBO-3 of MBO-4 opleiding op je eigen tempo volgt. Wij geloven dat vakgericht opleiden alleen in samenwerking kan en dus leer je van ons én je leerwerkbedrijf. Persoonlijke begeleiding is bij ons geen woord, maar een belofte en versterkt jouw waarde in de praktijk.