We leiden medewerkers op, geen leerlingen

“Bij andere opleiders werd alles alleen maar uitgelegd… en uitgelegd… en uitgelegd,” vertelt Giovani, leerling van GO-college. “Je mist dan de praktijk en bent helemaal niet zelfstandig. Nu, doordat ik in de praktijk leer, ben ik veel zelfstandiger. Ik kan zelf in het werk beslissingen nemen en ik kan eerder dan anderen zelfstandig voor klanten werken.” Zijn uitspraak geeft aan hoe prettig en belangrijk zelfstandigheid is als monteur in opleiding. En toch blijkt ook: dat is niet vanzelfsprekend.

Zelfstandigheid is een belangrijke waarde in een MBO-opleiding bij GO-college. Het helpt je niet alleen succesvol door je opleiding te komen, maar ook aan leuker en uitdagender werk in je technische rol. We leiden je dan ook echt op als zelfstandig medewerker. En dat heeft zo zijn voordelen voor jou:

  1. Meer vrijheid: In een technische baan krijg je vaak te maken met complexe problemen die creativiteit en innovatie vereisen. Als je zelfstandig kan werken heb je meer vrijheid om je werk op jouw eigen manier te benaderen en nieuwe oplossingen te bedenken.
  2. Doorgroeien tot Eerste Monteur: Zelfstandigheid moedigt ook professionele groei en ontwikkeling aan. Als je in staat bent om zelfstandig te werken, kun je jezelf uitdagen en nieuwe vaardigheden verwerven. Je hebt de mogelijkheid om door te groeien tot Eerste Monteur, of je verder te specialiseren.
  3. Meer voldoening uit je werk: Het vermogen om zelfstandig problemen op te lossen vergroot niet alleen je waarde als werknemer, maar geeft je ook een gevoel van voldoening en zelfvertrouwen in je werk als monteur elektrotechniek, monteur installatietechniek of werktuigbouwkundige.
  4. Nieuwe oplossingen: Zelfstandigheid stimuleert innovatie en ondernemerschap. Dit kan niet alleen leiden tot een leukere baan, maar ook tot het creëren van waarde voor je werkgever en de technische sector als geheel.
  5. Ambassadeurschap:  Als je het werken voor klanten leuk en belangrijk vindt, is zelfstandigheid belangrijk. Je moet namelijk precies weten wat je doet en zelf beslissingen kunnen nemen. Door zijn zelfstandigheid, kan Giovani nu zelf naar klanten toe. Hij is dus echt ambassadeur voor zijn werkgever.

Direct aan de slag

In een BBL-opleiding zal je altijd leren en werken. En om je zelfstandigheid daarin zo goed mogelijk te vergroten, is wat ons betreft de ultieme samensmelting van de theorie in de klas, en de praktijk bij het leerwerkbedrijf essentieel. Dat zit wat Giovani betreft wel goed: “Je voelt gewoon dat het klopt. Onze docent legt bijvoorbeeld precies uit hóe het werkt op werkvloer. De materialen en gereedschappen die we gebruiken, zie ik ook bij mijn leerwerkbedrijf.” Die combinatie maakt, samen met de flexibele samenstelling van de opleiding , dat we vanaf de eerste dag zelfstandigheid vragen én geven aan leerlingen. Omdat ze graag willen, de juiste kennis verkrijgen én passend begeleid worden door een leerwerkbedrijf waar ze goed op hun plek zijn.

 

“Ik werk in een fabriek in de foodsector en ben verantwoordelijk voor het besturingsproces. Ik word allround opgeleid: onderhoud, mechanisatie, zoeken van storingen, modificeren van machines, vervangen van onderdelen… van alles!”

Bekijk het hele verhaal van Anouk

 

Ben je ook gedreven in het volgen van jouw MBO-opleiding elektrotechniek, installatietechniek of werktuigbouwkunde? En wil je de voorsprong van zelfstandigheid die je werk ook nog eens leuker maakt? We maken persoonlijk kennis met je en bespreken de mogelijkheden. Neem contact op.

GO-college is de particuliere techniekopleider waar je jouw MBO-3 of MBO-4 opleiding op je eigen tempo volgt. Wij geloven dat vakgericht opleiden alleen in samenwerking kan en dus leer je van ons én je leerwerkbedrijf. Persoonlijke begeleiding is bij ons geen woord, maar een belofte en versterkt jouw waarde in de praktijk