Doe ons maar BBL!

Zo. We doen weer eens een poging. Een belletje naar een niet nader te noemen middelbare school in de regio. Of we welkom zijn op de infoavond voor mbo-opleidingen.
Het duurt even voor er een reactie komt. Helaas. We zijn niet welkom. Huh?
Er volgt een kort, gedecideerd antwoord: Wij hebben liever niet dat onze leerlingen uitstromen naar een BBL-opleiding.
O. Vertelt u dat als decaan aan de leerlingen die u moet informeren over mogelijkheden met betrekking tot een vervolgopleiding? Het antwoord is al duidelijk. We vertellen helemaal niks over BBL-opleidingen.

Voor de duidelijkheid; BBL staat voor werken – leren. Je gaat 4 dagen naar je werkgever en 1 dag naar school.

Ok. We schakelen even. Maar eigenlijk… eigenlijk vinden we er echt wat van! Hoe is het mogelijk anno 2020? We roepen met z’n allen dat we MBO’ers nodig hebben. Maar nee, onze leerlingen moeten wel zo ‘hoog’ mogelijk eindigen. Alles voor de status, prestige, cijfertjes???

Wij zien het net even anders bij GO-college. Daarom bestaan we dan ook denken we maar. Onze leerlingen zijn de mensen die opgeleid willen worden tot vakmensen. Die hun gouden handen willen gebruiken om verder te komen. Het liefst gisteren nog. Bij GO-college kunnen ze meteen aan de slag. Werken en leren. Leerbedrijven staan te popelen jonge mensen een kans te bieden op een diploma en een baan met toekomstperspectief.

Hoezo kan een middelbare school jonge mensen deze kans ontnemen door simpelweg geen informatie over de mogelijkheden van verschillende BBL-opleidingen te verstrekken? We zijn er beduusd van.

En ben jij benieuwd naar de voordelen van een BBL-opleiding? Neem dan snel contact met ons op, dan weet je heel snel waarom GO-college gaat voor BBL.