GO-college geeft les vanuit het bedrijfsleven

Gisteren hadden we weer zo’n gesprek. Een ondernemer die met man en macht zijn best doet werknemers voor de toekomst van zijn bedrijf op te leiden. Hij is gebaat bij mensen die willen ontwikkelen binnen zijn onderneming. Jonge mensen met passie en ambitie. Daarom zijn leerlingen die via de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) zijn bedrijf binnen komen, meer dan welkom!

Meestal zijn deze jonge mensen een jaar of 16,17. Ze wonen in de regio en voelen er niks voor om langer in de schoolbanken te zitten dan nodig is. Rond die leeftijd is het cruciaal waar en met wie deze jongeren zich ophouden. Wat is er nu mooier dan volwassen te mogen worden in een dergelijke setting? Veilig binnen kaders, het leren ontdekken van eigen verantwoordelijkheden, waardering krijgen voor je werk. Wat zijn leeromgevingen zoals dit soort bedrijven willen bieden kostbaar!

GO-college ziet dit en sluit aan bij deze bedrijven. Zowel inhoudelijk als praktisch. Iedere 6 weken zijn we bij onze leerbedrijven. We willen natuurlijk weten hoe het leerproces verloopt. Daarnaast zijn we geïnteresseerd nar de ontwikkelingen binnen de organisatie. Wat is actueel, waar loopt men tegenaan? Kunnen we helpen?

Dat maakt dat we weten wat er speelt binnen de bedrijven. Juist ook nu.

Onderwijs ontwikkelen al denkend vanuit het bedrijfsleven, is onze natuur!