Leren en werken: een gouden combinatie

Bedrijven zijn door heel Nederland op zoek naar de krenten uit de pap: ze zoeken slimme doeners.

GO-college is zich als exclusieve techniekopleider meer en meer gaan toeleggen op deze ‘slimme doener’. Het zijn vaak leerlingen die hun kader of mavodiploma met gemak behalen of die aan het einde van 3 havo ontdekken dat praktijkonderwijs beter bij ze past dan theoretisch onderwijs.

Voltijds versus leren-werken

Nu komen deze leerlingen grotendeels terecht in het voltijdse mbo. Wat we merken is dat er  veel minder vaak voor een werken-leren opleiding wordt gekozen. Daarmee hangt er rond BBL toch nog iets als zijnde dat het ‘minder’ is. Dat is zo ontzettend jammer! Juist met een BBL-opleiding maken deze leerlingen zoveel kans op een fantastische loopbaan. Leerlingen krijgen bij bedrijven de kans om zich volledig te ontplooien en door te groeien naar uitdagende functies. Vaak veel sneller dan leeftijdgenoten die de voltijdse variant volgen.

Duur?

Hoewel we een particuliere opleiding zijn, worden de collegegelden grotendeels door het bedrijfsleven bekostigd. Zij ontvangen van de overheid een leer-werksubsidie. Ongeveer een derde van het collegegeld wordt door de leerlingen zelf betaald. Hiermee zijn onze opleidingen financieel voor iedereen met een arbeidsovereenkomst toegankelijk.

Bedrijven willen graag investeren in mensen die er voor willen gaan. Die een drive hebben om een vak te leren.

Voordelen BBL bij GO-college

  • Jonge mensen ontwikkelen eigenwaarde: In de praktijk zien wij deze jonge mensen floreren. Het leren van een vak in de praktijk geeft deze jonge mensen een nieuwe drive. Hun eigenwaarde neemt toe en ze worden trots op wat ze kunnen. Dat is een prachtig proces om te zien.
  • Examens worden afgenomen op het moment dat een leerling hier aan toe is.
  • Leerlingen kunnen elk moment instromen
  • Om degenen die zich verder willen specialiseren in de praktijk gaat GO-college een volgende stap maken: wij zullen naast mbo 3 en 4 in de toekomst ook opleiding op hbo-niveau gaan aanbieden in de leren-werken vorm. Zo houden we ambities levend!
  • Een leerling die zelf een deel van zijn opleiding bekostigt, leert te investeren in zichzelf en ontwikkelt daarmee verantwoordelijkheid. Tevens draagt dit bij aan de intrinsieke motivatie van de leerling.

GO-college vergroot regio

Wij worden regelmatig door bedrijven benaderd of we nog jonge mensen kennen die graag bij hun in het bedrijf een opleiding zouden willen krijgen. Daarbij zijn wij van voornemen locaties te openen in de Hoeksche Waard en op Voorne-Putten.

Mooier kunnen we het niet maken!