Leertraject Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL)

BBL

Op jaarbasis gaat een leerling die de BBL route volgt, minimaal 300 uren (wettelijk minimum) naar school. Dit aantal uren is door scholen flexibel in te vullen. Bijvoorbeeld in blokweken of wekelijks een aantal uren. Het bedrijfsproces van het leerbedrijf zal mede bepalend zijn voor wanneer de leerling naar school gaat.

Aantal uren les bij GO-college

In totaal neemt de opleiding bij GO-college 45 weken per jaar in beslag. GO-college verzorgt 8 uur les per week. Dat betekent dat leerlingen bij GO-college 360 uur op jaarbasis les krijgen. Aanzienlijk meer dan het wettelijk minimum dus. Daarnaast kent GO-college geen lesuitval. Het kan wel een enkele keer gebeuren dat in geval van ziekte bijvoorbeeld een vak omgewisseld wordt.

Versnellen en ontwikkelingsgericht opleiden

Sommige leerlingen kiezen ervoor meer modules te volgen en gaan bijvoorbeeld 12 uur per week naar school. Ook dat is mogelijk! Sterk gemotiveerde leerlingen kunnen op deze manier sneller door de opleiding heen. Er wordt niet gedacht in leerjaren maar de duur van de opleiding is gericht op de ontwikkeling van de leerling. De overige tijd is de leerling werkzaam bij een leerbedrijf binnen de regio en ontvangt salaris.

Go for it!

Bij GO volg je jouw persoonlijke MBO-3 of MBO-4 opleiding in de richting elektrotechniek, installatietechniek en werktuigbouwkunde. Je combineert 1 dag op school met 4 dagen werken bij één van onze 60 leerwerkbedrijven die jouw opleidingsbudget beschikbaar stellen*.

Ontmoet onze leerwerkbedrijven

Toelating

Om toegelaten te worden tot een opleiding van GO-college gelden specifieke toelatingseisen. Leerlingen met een relevant VMBO diploma zijn welkom zich aan te melden.

Klik hier voor een overzicht van de vooropleidingseisen.

Inschrijven

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.