Studenten werken aan project GO-college

Vanaf maart is een groep derdejaars studenten met de naam GO Tech begonnen met een project voor GO-college. De studenten (Sheranie, Romy, Michelle, Jone en Kelly) volgen de opleiding Leisure Management aan de Hogeschool Rotterdam. GO Tech wil onderzoeken waarom weinig jongeren tegenwoordig kiezen voor een technische opleiding. Het onderzoek zal worden uitgevoerd onder zowel technische bedrijven , basisscholen en het voortgezet onderwijs op het eiland.

De groep studenten heeft een duidelijk beeld van de opdracht. “Het project heeft voor ons twee doelen. Ten eerste willen wij de Hogeschool Rotterdam aantonen dat wij creatief zijn en een innovatief concept kunnen ontwikkelen. Daarnaast willen wij aan de hand van dit innovatieve concept -dat mensen techniek laat beleven- meer jongeren interesseren voor een technische opleiding”.

Vanuit GO-college zijn er een aantal eisen opgesteld voor het project. Zo wordt er een duurzaam concept ontwikkeld die aansluit bij de doelstelling van Goeree-Overflakkee om in 2020 energieneutraal te zijn maar ook aan de invoering van Wetenschap & technologie in het basisonderwijs op Goeree-Overflakkee. Ook de beleving van de doelgroep staat centraal in het concept. Het project zal eind juni van dit jaar worden afgerond.

Wij wensen GO Tech veel succes en vooral plezier toe bij het realiseren van hun opdracht!